друкувати


Credit Market Analysis: Україна найбільш ризикована для інвестицій країна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-23 04:42:31
Україна очолила перелік найбільш ризикованих для інвестицій країн за дослідженням лондонської компанії Credit Market Analysis. Державні облігації України, за даними дослідження Credit Market Analysis, представляють одні з найбільших ризиків для інвесторів.

Як повідомило агентство Bloomberg, найбільші типові ризики для інвесторів представляють державні облігації Україні, Аргентині, Венесуелі, Латвії, Ісландії, Литві, Казахстані, Лівані та Росії.

У цьому списку Ліван та Росія замінили Румунію та Болгарію, коли становище у двох останніх покращилося завдяки втручанню Міжнародного валютного фонду. Болгарія, попри те, що її кредитні дефолтні свопи зросли на 49%, за останній квартал продемонструвала найкращі результати серед країн Східної Європи.

В рейтингу найбільш надійних емітентів держоблігацій лідерами стали Австралія та Нова Зеландія. Вони витіснили з передових позицій Швейцарію та Японію.

Ризик дефолта Швейцарії як емітента цінних паперів за останній місяць зріс вже на 8 базисних пунктів, настільки ж збільшився ризик дефолта Японії. В той же час зростання цін на сировину підтримує відновлення економік Австралії і Нової Зеландії, що позитивно позначається на їх привабливості для інвесторів, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі