друкувати


В.Ющенко не переживає за свій низький рейтинг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-23 11:16:50
Президент України Віктор Ющенко впевнений, що низький політичний рейтинг, який в даний час становить, за різними оцінками, 3-4%, не означає помилковість його політики.

Вибори президента України заплановані на 17 січня 2010 року. Ющенко вирішив брати участь у виборах і зареєструвався кандидатом у президенти як самовисуванець. Фаворитами гонки є лідер опозиційної Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє РИА Новости.

"Політичний рейтинг абсолютно не означає помилковість політики. Не будемо забувати, що більшість часто помиляється. Я б уточнив, як правило, помиляється", - заявив Ющенко, виступаючи в неділю на урочистому зібранні з нагоди п'ятої річниці Майдану.

Президент підкреслив, що у своїй діяльності він керувався трьома головними мотивами: демократія, внутрішній розвиток і, найголовніше, створення "нації відповідальних громадян, яких об'єднує рідна мова, рідна історія, власна культура, батьківська традиція, збережені звичаї предків, територіальна цілісність, національний суверенітет і спільна велика мета майбутнього".

За словами Ющенка, "нинішня незавершеність багатьох з цих справ не означає неможливість їх завершення".

Президент також заявив, що ніхто не зможе "принизити або заперечувати значення Майдану", і в майбутньому "ніколи і нікому не вдасться провести Майдан за гроші". Однак, на його думку, та влада, яка не буде розуміти суть процесів у суспільстві, "неминуче отримає нові Майдани".

Ющенко застеріг своїх прихильників з приводу активізації "антидемократичної реакції". "За останні п'ять років ми зупинили не одну загрозу узурпації влади в Україні нечесним, бандитським способом, шляхом змови, її консервації за найбільшими політичними кланами. І сьогодні цей виклик, можливо, найсерйозніший за останні 15-18 років. Очевидно, такий тиск буде продовжуватися", - сказав президент, додавши, що "саме головне сьогодні не обміняти свободу на "мішок" добробуту, який щедро обіцяють ті, хто претендує на найвищу посаду в українській державі".

Колишня соратниця Ющенка по Майдану, яка також балотується в президенти голова уряду Юлія Тимошенко на урочисті збори на честь п'ятиріччя початку "помаранчевої революції" не прийшла. В інтерв'ю українському телеканалу ICTV вона сказала, що Майдан - це свято для людей, а не для політиків.

"Окремі політики можуть зраджувати, так як це і сталося з виборами в 2004 році. Окремі політики можуть не дотримуватися свого слова, можуть показувати зовсім інші стандарти політичного життя, ніж обіцяли на Майдані. Але перемогу людей над бюрократією, над владою, над нечесністю влади, над аморальністю влади не можна списувати з рахунків", - заявила Тимошенко.

Обговорити на форумі