друкувати


Коломияни вчилися контролювати владу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-20 05:15:56
Із здобуттям незалежності нашої держави ми сподівалися, що будемо мати власну домівку, в якій правитемимо за власними законами та порядками. Пройшов час і в Україні мабуть вже не залишилося ні однієї наївної людини, яка вірить, що держава про неї подбає.

Хоча ці роки розчарування були дуже болючими, але ця школа не пройшла безрезультатно. Всі втомилися від того, що влада вважає себе священною недоторканною коровою, яка насолоджується життям та процвітає за рахунок вдячних.

18 листопада в приміщенні Бізнес-Центру відбувся одноденний тренінг під назвою "Громадський контроль, як метод роботи у третьому секторі". Організувало захід Коломийське представництво Громадянської мережі ОПОРА за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Про всі тонкощі можливого громадського контролю влади розповідала протягом дня Ольга Стрелюк, тренер Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА. Вона внесла в розуміння присутніх на тренінгу основні поняття та визначення, класифікувала зовнішнє оточення організацій громадського контролю, пояснила принципи діяльності організацій громадського контролю та окреслила основні інструменти, якими можна скористатися для здійснення громадського контролю.

Лише в тому випадку, коли самі люди будуть вимагати від влади прозорості, відкритості своїх дій та підзвітності про те, що зроблено чи не зроблено, лише тоді народ перестане бути слугою, а займе своє почесне місце господаря в домі. Влада ж забула про свій прямий обов’язок служити нам.



Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі