друкувати


В.Литвин: На людей одягли пов’язки, щоб усі мовчали

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-19 05:03:50
Про це Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України Володимир Литвин зазначив під час зустрічі з мешканцями м.Бершадь Вінницької області.

"Насамперед, це зроблено для того, аби перекрити усі гострі теми незручні для влади. Але з самої влади маски треба зняти", - наголосив В.Литвин, коментуючи ситуацію із грипом. Він зазначив, що раніше щорічна епідемія пневмонії не обговорювалося лише тому, що не було виборів. Голова Народної Партії переконаний, що проблеми онкологічних, серцево-судинних захворювань, туберкульозу, СНІДу замовчуються, бо владі незручно відповідати на ці запитання перед людьми. "Я стою на тому, що ключове питання – це здоров’я, а відтак, не треба шукати національної ідеї – нею має стати збереження здоров’я людини. Проблеми, які слід вирішувати у цьому контексті, – це екологія, здоровий спосіб життя, профілактика захворювань, якість продуктів харчування і питної води", - зазначив Володимир Литвин, повідомляє Офіційний сайт Народної Партії.

В.Литвин переконаний, що необхідно приділяти максимальну увагу також розвитку спорту, особливо дитячого. "Не можна жити за принципом – купили іноземних спортсменів – привезли – все завоювали. Так не буде вітчизняного спорту, так втрачатимуться таланти", - сказав лідер Народної Партії.

Відповідаючи на запитання щодо реформування і якості сьогоднішньої освіти, В.Литвин зауважив: "Не повинно бути такої системи платної вищої освіти, яку ми маємо. Необхідно терміново переглянути принципи навчання на платній основі у бік кредитування здібних студентів". Він наголосив, що необхідно повернути престиж ключовим у державі професіям – лікарям, учителям і представникам культури, насамперед, надавши їм статус держслужбовців.

Коментуючи запитання щодо порушення прав соціально незахищених категорій громадян, яким недоплачують визначені законом пенсії, Володимир Литвин зауважив: "Ми маємо майже зруйновану систему соціального захисту. Зруйновану завдяки тому, що існує величезний дисбаланс між реальними можливостями держави і тими проектами, які час від часу з’являються перед черговими виборами, і які, в свою чергу, переслідують єдину мету – підкуп виборців".

Обговорити на форумі