друкувати


14 тисяч неплатників податків потрапили під амністію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-18 03:09:17
Податківці США провели найуспішнішу амністію у своїй історії. Понад 14,7 тисяч американців, що розкрили свої таємні закордонні рахунки, потрапили під дію податкової амністії.

Як заявив заступник генерального прокурора США Девід Огден, "ера банківської таємниці і прихованих активів закінчена". За його словами, прокуратура та податкова служба США (IRS) і далі будуть забезпечувати виконання всіх податкових законів країни.

Податкова амністія в США була оголошена в березні 2009 року після того, як швейцарський банк UBS погодився розкрити імена своїх американських клієнтів. Спочатку передбачалося, що вона буде діяти у США до 23 вересня, але потім термін продовжили до середини жовтня. Кількість американців, які подали заяви про приховані доходи завдяки амністії зросло більш ніж у 100 разів.

В рамках програми громадяни, що розкрили дані про приховані за кордоном доходи, заплатять державі 40-60 відсотків від загального розміру своїх офшорних рахунків. Виплати включають прибутковий податок, штрафи, а також комісію за юридичний супровід процедури.

У першу чергу амністія торкнулася клієнтів банку UBS, з яким США конфліктували останні кілька років. У 2009 році швейцарські банкіри здалися і розкрили інформацію про рахунки кількох тисяч клієнтів банку. 17 листопада представники UBS заявили, що у разі виявлення факту ухилення клієнта від податків, інформація про нього буде передана уряду США, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі