друкувати


З.Шкутяк вимагає завершити законодавче регулювання ЗНО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-18 12:47:34
Зіновій Шкутяк, народний депутат, член Президії політради "Нашої України" вимагає завершити законодавче регулювання зовнішнього тестування у ВУЗах і закликав депутатів невідкладно прийняти відповідний закон.

"Ця реформа має триматися не лише на професіоналізмі та порядності міністра освіти Івана Вакарчука, а на чітких нормах закону", - наголосив Шкутяк, повідомляє nashvybir.com.ua.

Він висловив обурення з приводу того, що закон про тестування ще з квітня 2009 року чекає на остаточний розгляд і ухвалення в цілому: "Чому більше ніж півроку закон, якого чекають мільйони людей, не виноситься в зал для остаточного ухвалення?". Натомість, відмітив Шкутяк, "днями на сайті парламенту з’явилися так звані зауваження юридичного управління ВР, які являють собою суміш інсинуацій та неправди". "Ці зауваження містять купу вигадок – що тестування нібито обмежує права на вступ до ВУЗів тих, хто закінчив школу раніше, що дія сертифікату про результати тестування більш обмежена в часі, ніж дія вступних іспитів, і що тести, буцімто звужують права і свободи людини", - каже нардеп.

"Насправді єдине, що вони звужують, це можливість корупції під час вступу до ВУЗів, - наголосив депутат. - От вже два роки завдяки послідовній реалізації програми Президента Ющенка сотні тисяч українців, без жодних зв’язків і хабарів, на підставі власних знань стали студентами, в тому числі, найпрестижніших ВУЗів, в тому числі, діти найбідніших верств населення України".

"Як і у всій Європі, підставою для того, щоб людина стала студентом, у нас є знання, а не корупційні зв’язки. Це сприяє відродження престижу освіти, оздоровлює атмосферу, як у середній, так і у вищій школі", - підсумував народний депутат.

Обговорити на форумі