друкувати


У ПР і НУНС є один спільний інтерес – спільний опонент

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-18 12:05:53
У ПР і НУНС є один спільний інтерес – спільний опонент, але не більше. Економічний і загальнодемократичний світогляд у цих політсил різний, підкреслює політолог Володимир Цибулько.

Як відзначає експерт, цілком можливі ситуативні союзи і голосування, але не стратегічний союз ПР і НУНС, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"Прем’єр час від часу робить "Нашу Україну" і Партію регіонів союзниками. Але при цьому кожна з цих політичних сил протистоїть різним факторам Тимошенко. Це говорить про те, що якщо антитимошенківська більшість може бути, то проянуковицької не може", - зауважує він.

Крім цього, політолог додає, що зараз відставка лише звільнить Тимошенко від відповідальності за всі прорахунки її команди, а це дозволить їй увійти у виборчий процес майже чистою. "Всі розуміють, що сьогодні усунення Тимошенко з посади і надання їй статусу вільного агенту – для неї великий подарунок", - говорить він.

Тому, на погляд Цибулька, цікавіше як для НУНС, так і для ПР залишити Тимошенко статус прем’єра з усім комплексом відповідальності.

Обговорити на форумі