друкувати


Новий Рік та Різдво 2010: Близько 2,5 тис. грн на святкування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-17 05:14:09
Цього року середньостатистичний українець витратить на Новий рік і Різдво близько 2,5 тисяч гривень, що на 300 гривень перевищує показник минулого року. Такі дані дослідження споживчих настроїв українців напередодні сезону новорічних свят.

При цьому 1200 грн. українці планують витратити на подарунки, 850 - на святковий стіл і 450 грн. - на розваги. Збільшення витрат станеться насамперед за рахунок молоді та забезпечених громадян.

У порівнянні з минулим роком українці у виборі подарунків на Новий рік і Різдво стали більш практичними. Якщо минулого року половина українців віддавала перевагу косметиці і парфюмерії, то зараз як подарунок на Новий рік половина українців хотіли б отримати гроші. Однак гроші своїм родинам мають намір презентувати 28% опитаних.

Криза істотно позначилася на подарунках підліткам, оскільки якщо минулого року батьки планували їм дарувати комп"ютери і мобільні телефони, то цього року обмежаться книгами, грошима і солодощами.

59% опитаних українців повідомили про зниження своєї купівельної спроможності порівняно з минулим роком, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі