друкувати


Щодня середня людина повинна споживати 2,9 тис. калорій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-17 03:10:23
Науковий консультативний комітет з питань харчування (Велика Британія) пропонує переглянути добову норму калорій, що рекомендується. На думку дієтологів, в збалансованій дієті зараз на 16% менше калорій, ніж має бути насправді.

Як йдеться у випущеній днями доповіді британського Наукового комітету харчування (SACN), щодня середня людина повинна споживати не 2,5 тис. калорій, як вважалося раніше, а 2,9 тисяч. У додаткових 400 калорій різниці можна з легкістю умістити середній чизбургер або пару пакетиків солоного печива, повідомляє Освітній портал.

Різниця пояснюється тим, що раніше необхідна кількість калорій розраховувалася на основі дослідження, проведеного в 1991 році.

Відповідні цифри (2,5 тис. калорій для чоловіків, і 2 тисячі - для жінок) були визначені в результаті експерименту, під час якого лікарі протягом дня спостерігали за дихальною активністю його учасників.

Як вважають в SACN, ця методика застаріла. Замість неї вони пропонують розраховувати необхідну кількість калорій виходячи з того, скільки вуглекислого газу виробляє людське тіло.

Обговорити на форумі