друкувати


Новий 2010 Рік: Свято на 30% дорожче

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-13 04:58:04
Цього року середньостатистичний українець витратить на Новий рік і Різдво близько 2,5 тисяч гривень, що на 300 гривень перевищує показник минулого року. Такі дані дослідження споживчих настроїв українців напередодні сезону новорічних свят 2009-2010.

При цьому 1200 гривень українці планують витратити на подарунки, 850 - на святковий стіл і 450 гривень - на розваги. Збільшення витрат станеться насамперед за рахунок молоді та забезпечених громадян.

В порівнянні з минулим роком українці у виборі подарунків на Новий рік і Різдво стали більш практичними. Якщо минулого року половина українців віддавала перевагу косметиці і парфюмерії, то зараз як подарунок на Новий рік половина українців хотіли б отримати гроші. Однак гроші своїм родичам мають намір презентувати 28% опитаних.

Криза істотно позначилася на подарунках підліткам у віці від 12-18 років, оскільки якщо минулого року батьки планували їм дарувати комп'ютери і мобільні телефони, то цього року обмежаться книгами, грошима і солодощами.

59% опитаних українців повідомили про зниження своєї купівельної спроможності порівняно з минулим роком, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі