друкувати


Канадський міністр "поховав" Маргарет Тетчер

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-13 04:37:17
Канадський міністр транспорту Джон Бейрд ледь не влаштував грандіозний дипломатичний скандал, мимоволі розпустивши чутку про смерть колишнього прем'єр-міністра Великобританії 84-річної Маргарет Тетчер.

Так, засмучений смертю своєї улюбленої кішки на прізвисько Тетчер, він, не замислюючись про наслідки, відіслав своєму другові-політику таке повідомлення: Тетчер померла (Thatcher has died), повідомляє Edmonton Journal з посиланням на Canwest News Service.

Отримувач повідомлення в цей час перебував на урочистому вечорі в Торонто на честь канадських ветеранів та їх сімей, на якому були присутні близько 2 тисяч членів Консервативної партії і прем'єр країни Стівен Харпер.

Вважаючи, що мова йде про Маргарет Тетчер, політик переслав повідомлення присутнім, і в лічені секунди звістка про "смерть" англійської "залізної леді" стала на вечорі новиною номер один.

Харпер негайно доручив своєму помічникові Димитрію Судасу зв'язатися з Букінгемським палацом і британським МЗС, щоб отримати від них офіційне підтвердження. Там у відповідь висловили повне здивування, запевнивши, що леді Маргарет жива і здорова.

Одразу після цього на смартфони присутніх надійшли повідомлення про те, що сталося непорозуміння.

За словами свідків, Судас так прокоментував подію: "Я б сам убив цю кішку, якби вона була жива".

Раніше іранська опозиція розповсюдила інформацію про те, що 70-річний духовний лідер Ісламської республіки Іран аятола Алі Хаменеї помер 14 жовтня. На сайті The Daily Telegraph при цьому перераховувалися ознаки, що свідчать про його смерть. Зокрема, повідомлялося, що будинки держустанов драпірують у чорний колір, а ведучі іранського телебачення стали носити тільки чорне. Водночас, 19 жовтня духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї виступив по телебаченню і тим самим спростував чутки про свою смерть, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі