друкувати


Як правильно готуватись до вакцинації від грипу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-12 06:04:24
Керівник Київського міського центру клінічної імунології Олег Назар вважає, що найголовніше – людина має бути здорова. У неї не повинно бути жодних ознак хвороби. А щоб переконатися у їх відсутності, можна зробити імунограму.

Про це він повідомив у програмі «Український вимір», виробництва КГ ESG. За словами спеціаліста, після введення вакцини протягом двох-трьох тижнів, щоб інфекція не розвивалась, потрібно захищати організм будь-якими імуно-стимулюючими засобами. Найпоширеніший – інтерферон або його індуктор. Лише після цього почне працювати вакцина. Також бажано менше бувати в місцях масового скупчення людей».

Директор Інституту екології людини Михайло Курик основною проблемою великої кількості захворювань на грип називає відсутність профілактики. А для того, щоб імунна система працювала, як годинник радить гарно харчуватись і пити якісну воду, яка відповідає внутрішньоклітинній. Вона допомагає відновленню організму, виводить токсини і закріплює імунну систему.

Якщо виникають побічні реакції після вакцинації – почервоніння і біль на місці ін’єкції, висока температура, головний біль, блювота, лихоманка, слабкість, біль у м’язах, відразу звертайтесь до лікаря, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі