друкувати


В.Цибулько: Антитимошенківська більшість уже існує

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-11 10:59:12
Лавринович займає квотну посаду, і усунути його з посади заявою однієї фракції не вийде. Ці спроби – шантаж, переконаний політолог Володимир Цибулько.

На погляд Цибулька, політики розуміють, що потрібно щось робити, але чіткого плану ніхто не має. "Є фракція, яка розраховує на те, що переформатування коаліції звільнить Тимошенко від ряду зобов’язань і зробить вільним агентом виборчої кампанії. Це насправді могло б розв’язати їй руки. Враховуючи активність Тимошенко "в полях" можна припустити, що за таких умов вона гарантовано вийде в другий тур. І я думаю, що позиція Литвина - не дати Тимошенко піти в опозицію, залишити її на посаді і позбавити певного виборчого маневру буде підтримана ситуативною антитимошенківською більшістю. Антитимошенківська більшість уже існує. Але проянуковицька може з’явитись тільки після результатах виборів", - пояснює він, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Крім цього політолог зауважує, що якщо В’ячеслав Кириленко стане головою фракції НУНС – це ще не означає, що коаліція розпадеться, але це дасть можливість тиснути на Тимошенко щодо її зобов’язань перед фракцією. "Досі ситуація складалась таким чином, що Тимошенко грала лише з Мартиненком і це її влаштовувало. А зараз доведеться вести справу з усією фракцією, принаймні з усіма лідерами партійних груп: Кириленком, Костенком, групою Балоги, тощо. Обставини зміни лідера сформують жорсткіший коридор стосунків із Тимошенко. Вона не зможе давати пустопорожні обіцянки від фракції. І буде змушена нести відповідальність. Інтереси груп будуть відстоюватись", - відзначає він.

Обговорити на форумі