друкувати


Україна-Греція: Матч при напівпорожніх трибунах?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-10 04:32:39
Наступного тижня збірна України зіграє в Донецьку з командою Греції матч із серії плей-офф за право виступати на Чемпіонаті світу 2010. ФК "Шахтар" завив, що матч може відбутися при напівпорожніх трибунах.

Логіка цін визначається значимістю матчу і уроками, які були винесені після гри Україна-Англія в Дніпропетровську, сказав "Німецькій хвилі" Олег Шкреба, генеральний директор УФІ. Ця організація є комерційним агентом Федерації футболу і займається ціновою політикою. За словами Шкреби, квитки вартістю 80 – 500 гривень були скуплені спекулянтами в Дніпропетровську і потім перепродавалися на чорному ринку втричі дорожче. Щоб запобігти таким зловживанням і знизити ризик для спекуляцій, вартість квитків на матч Україна – Греція, що відбудеться в Донецьку 18 листопада, була підвищена для масового глядача до рівня 200- 400 – 600 гривень.

Ситуація непроста і для нашої країни унікальна – так, в свою чергу, прокоментував "Німецькій хвилі" інцидент керівник прес-служби ФК "Шахтар" Руслан Мармазов. На його переконання, отримавши подарунок у вигляді плей-офф, Федерація футболу України через свого комерційного агента - УФІ - вирішила заробити відразу дуже багато грошей. Ціни дійсно надмірно високі, й це викликало обурення наших уболівальників, зазначив Мармазов. Клубу це стосується, оскільки матч буде проходити на "Донбас-Арені", і саме більшість відвідувачів – це уболівальники "Шахтаря".

Тому була відповідна заява власника клубу Ріната Ахметова, що ціни завищені, і була відповідна реакція з боку УФІ із звинуваченням "Шахтаря" в недоброчинній конкуренції. Хоча не може йтися про конкуренцію, оскільки у нас немає спільного товару, зазначив Мармазов. Він також підкреслив, що згідно з рішенням президента ФК Шахтар, вартість квитків, які за квотою реалізуються через каси "Донбас-Арени", а це приблизно 20 тисяч, буде знижена. 50 відсотків витрат взяв на себе клуб.

"Це гарний приклад для інших клубів, щоб вони також взяли на себе частину витрат. Тому що сюди приїдуть уболівальники різних команд з усієї України. Але ж вони не повинні стояти перед вибором, піти на стадіон, або протягом місяця годувати сім’ю", - сказав Мармазов.

На його думку, в подібних ситуаціях в майбутньому Федерація футболу буде лояльніше ставитися до своїх уболівальників. Він також підкреслив, що гра в Донецьку між збірними України та Греції в рамках наступного чемпіонату світу 2010 року стане "моментом істини" для багатьох гравців, для тренера Олексія Михайличенка та уболівальників. Тому що, "дуже сумно сидіти перед телевізором, пити пиво і уболівати за чужі команди", зазначив Мармазов і висловив сподівання, що на чемпіонаті світу буде і команда України, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі