друкувати


Чого варті українські вертольоти?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-10 04:02:34
В рамках Багатонаціональної вертолітної ініціативи експерти Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд" ознайомляться з можливостями підготовки в Україні іноземних екіпажів та фахівців з логістичного забезпечення вертольотів типу "Мі".

Вчора в Україну з візитом прибула делегація експертів Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд". Головна мета візиту експертів полягає у вивченні ними можливостей підготовкив Україні іноземних екіпажів та фахівців з логістичного забезпечення вертольотів типу "Мі", а також опрацювання питання доцільності створення в Україні навчального центру в рамках проекту Багатонаціональної вертолітної ініціативи, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Перебуваючи сьогодні на Харківщині, група експертів Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд" відвідає у Чугуєві навчальну авіаційну бригаду Повітряних Сил ЗС України. Тут вони ознайомляться з можливостями авіаз’єднання в питаннях підготовки та перепідготовки кадрів. Іноземні гості також відвідають Харківський університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, де зустрінуться з керівним та професорсько-викладацьким складом цього провідного вищого військового навчального закладу нашої держави.

Крім того, експерти Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд" детально ознайомляться з навчально-матеріальною базою університету та його можливостями щодо підготовки та перепідготовки екіпажів та фахівців логістичного забезпечення вертольотів типу "Мі". Зокрема, іноземні експерти відвідають спеціалізовані класи авіаційного озброєння та авіаоніки, навчально-тренажерний комплекс авіаційного тренажеру Мі-8МТВ.

11 листопада група експертів Європейської оборонної агенції та компанії "Августа Вестланд" перебуватиме на Полтавщині, де відвідає Кременчуцький льотний коледж. Тут іноземні гості також ознайомляться з навчально-матеріальною базою коледжу та його можливостями щодо підготовки пілотів та фахівців логістичного забезпечення вертольотів типу "Мі". За підсумками роботи в Україні 12 листопада відбудеться робоча зустріч експертів Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд" з керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України. Візит делегації експертів Європейської оборонної агенції та компанії "Аугуста Вестланд" в Україну триватиме до 13 листопада.

Обговорити на форумі