друкувати


Спаси нас, Плісінецька Богородице!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-10 03:46:14
Велика група паломників з Івано-Франківська молилася в ці вихідні в Підгорецькому монастирі на Львівщині, де є Чудотворна ікона Богородиці. Її називають Пліснеською, бо монастир знаходиться неподалік давнього пліснеського городища. Пліснеськ був колись великим містом, яке згадано у Галицько-Волинському літописі та у "Слові о полку Ігоревім".

Пліснеська Богородиця є іконою України, і все, що стосується нашої держави, можна перед нею випросити. Було таке одкровення Богородиці одному із монахів. Тож понад шістдесят осіб приїхали для спільної молитви за добре сьогодення та майбутнє для нашої держави та її народу, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

У суботу відправлено Службу Божу з особливим наміром за тих, хто в усі часи пролив кров на нашій землі, у тому числі й за ворогів, за припинення насилля, за Боже благословення для нашої землі. Молилися вервицю, розважали над Святим письмом. Просили перед чудотворною Пліснеською іконою Матері Божої про все те, де особливо потрібна Божа ласка і Божа поміч. По вечірні розпочалися нічні чування – з молебнями, акафістами, вервицями, духовними піснями і духовною наукою, які завершилися Службою Божою. Молилися кожен за своє, а ще більше – за спільне, за здоров’я не тільки фізичне, а більш за духовне, розважали про можливі духовні причини занепадів, що стаються як з людиною, так і з Україною, і про вихід із них.

Молитовне єднання – велика сила у доланні будь-якого зла. "Кожна людина бере частку у цій боротьбі", – каже о. Порфирій, священик-василіянин з івано-франківського монастиря Христа-Царя, що організував прощу до Підгірців. Навіть тоді, або ж особливо тоді, коли все просякло хворобою, тільки про неї мова, спільна молитва зроджує зовсім інший дух, творить середовище, де володіють інші закони, де хвороба не має місця. Бог – це життя. Коли він з нами, то хто – проти нас?

Обговорити на форумі