друкувати


В.Балога: У сільрадах я би ввів недоторканість, а у ВР – забрав

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-07 01:11:55
Віктор Балога вважає великою помилкою те, що у 2005 році після президентських одразу ж не були проведені дострокові парламентські вибори. Те, що вони відбулися пізніше змінило розстановку сил. Адже якщо у глави держави в парламенті 150-200 голосів, то і Конституцію змінювати не потрібно. А якщо менше, то не варто і намагатися це зробити.

Про це лідер Єдиного Центру заявив в інтерв’ю журналу "Профіль", повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Підганяти конституцію до закінчення строку президентства не те, що згубно, а просто смішно – вона ж вводиться в дію голосуванням у парламенті. Так сядь за стіл переговорів з основними фракціями, домовся! Так, 60% громадян хочуть нову конституцію, але ж ніхто не говорить, що хоче конституцію президента Ющенка!"

На запитання журналістів, яку головну зміну до Основного Закону внесли б особисто Ви, Віктор Балога відповів: "Негайно скасувати депутатську недоторканість – і одразу корупція в Раді зникне. Я би навіть перевернув піраміду – у сільських радах знову ввів би недоторканість, а у Верховній Раді – забрав. Все-таки у нас країна аграрна. Нехай би ті, кого приваблює саме цей момент в статусі законотворця, їхали піднімати село!"

Обговорити на форумі