друкувати


На "Зустрічі" із ляльковим євро проектом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-06 03:40:35
Актори івано-франківського академічного театру ляльок імені Марійки Підгірянки стали єдиними від України учасниками проекту "Культура 2009-2011", що фінансується Євросоюзом.

Угоду про участь у євроновинці прикарпатці підписали днями у польському місті Торунь під час16 міжнародного фестивалю театрів ляльок "Зустрічі". Мистецьке дійство відбувалося у місцевому театрі "Бай поморський". Окрім показу вистав, на фестивалі відбувалися творчі лабораторії та семінари, в яких, окрім франківчан, брали участь актори лялькових театрів Чехії, Польщі, Словаччини та Литви.

За словами директора театру Романа Братковського, потрапити у проект було непросто, але прикарпатці таки доказали високий мистецький та художній рівень театру. Так, минулого року на цьому ж фестивалі івано-франківські митці показали виставу "Егле — королева вужів", яка всім припала до вподоби. Цьогоріч лялькарі не були учасниками фестивалю, а тільки навчалися. І їм запропонували, аби наступного року привезти прем’єру із тематичного поля "Дитина і родина в сучасній Європі".

Отож на цю тему в жовтні 2010 року в Торуні буде показано виставу "Людвіг плюс Тута" за мотивами казки шведського письменника Яна Екхольма. Директор театру також повідомив, що, за проектом, прикарпатці братимуть участь у фестивалях лялькових театрів в Чехії, Словаччині та Литві. А лялькарі з цих країн, відповідно, приїдуть на вже знаний івано-франківський фестиваль "Обереги", що відбуватиметься в 2011 році.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі