друкувати


Десятка винаходів, що вразила світ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-05 04:49:43
Британці обрали десять найважливіших наукових винаходів останнього часу. У голосуванні, що було організовано лондонським Музеєм науки, взяли участь близько 50 тисяч чоловік. Його результати приводить BBC News.

На перше місце британці помістили відкриття рентгенівського випромінювання і винахід медичних приладів, що його використовують. Цей варіант підтримали 10 тисяч опитаних. Друге місце зайняло відкриття пеніциліну. На третє місце жителі Великобританії помістили визначення структури ДНК. Далі йдуть створення корабля "Аполлон-10" і балістичної ракети "Фау-2", винахід паровоза, обчислювальних машин, парового двигуна, масового автомобіля і телеграфу. Оригінальний список винаходів був складений співробітниками Музею науки.

Подібні рейтинги періодично публікують науково-популярні та громадські журнали. Наприклад, влітку 2009 року журнал New Scientist представив десять кращих інноваційних технологічних рішень в біологічних науках, розроблених у 2009 році. Перше місце зайняла технологія, що дозволяє істотно знизити вартість визначення послідовності ДНК, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі