друкувати


Доповідь Аллена Даллеса

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-05 01:07:04
Закінчиться війна, якось все втрясеться, влаштується. І ми кинемо усе, що маємо, усе золото, усю матеріальну допомогу або ресурси на отупачення й обдурювання людей.

Людський мозок, свідомість людей здатні до зміни. Посіявши там хаос, ми непомітно підмінимо їхні цінності на фальшиві і змусимо їх у ці фальшиві цінності вірити. Як? Ми знайдемо своїх однодумців, своїх помічників і союзників у самій Росії.

Епізод за епізодом буде розігруватися грандіозна за своїм масштабом трагедія загибелі найнепокірнішого на землі народу, остаточного, необоротного вгасання його самосвідомості. З літератури і мистецтва ми, наприклад, поступово витравимо їхню соціальну сутність, відучимо художників, відіб’ємо в них бажання займатися відображенням або дослідженням тих процесів, які відбуваються в глибинах народних мас. Література, театр, кіно — відображуватимуть і прославлятимуть найнижчі людські почуття. Ми всіляко підтримуватимемо і підніматимемо так званих художників, які почнуть насаджувати й утовкмачувати в людську свідомість культ сексу, насильства, садизму, зрадництва — словом, всякої аморальності. У керуванні державою ми створимо хаос і плутанину...

Чесність і порядність будуть осміюватися і нікому не будуть потрібні, перетворяться на пережиток минулого. Хамство і нахабність, неправду й обман, пияцтво, наркоманію, звірячий жах один перед одним і безсоромність, зрадництво, шовінізм і ворожнечу народів — усе це ми насаджуватимемо спритно і непомітно...

Ми розхитуватимемо в такий спосіб покоління за поколінням...

Ми будемо братися за людей з дитячих, юнацьких років, головну ставку завжди робитимемо на молодь, розкладатимемо, розбещуватимемо, розтліватимемо її. Ми зробимо з них шпигунів, космополітів. Ось так ми це і зробимо.

Обговорити на форумі