друкувати


Балога: Лікарі наполягають на вживанні препарату "Таміфлю" для профілактики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-05 10:39:59
Медичний препарат "Таміфлю" є ефективним запобіжним засобом проти хвороби на "каліфорнійський" грип, і авторитетні іноземні лікарі настійливо рекомендують вживати його для профілактики недуги.

Про це сьогодні повідомив лідер Єдиного Центру Віктор Балога як відповідь на заклик Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко до населення відмовитися від профілактичного використання "Таміфлю" проти вірусу A/H1-N1, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

За словами В.Балоги, одразу після того, як прозвучала ця відозва керівника уряду, він звернувся за консультацією до фахівців клініки "Рудольфінерхаус" (Австрія, Відень) щодо доцільності вживання "Таміфлю" для запобігання ураження смертельним грипом. У зв’язку з цим зверненням відомий у світі лікар, доктор медицини, професор Микола Корпан провів низку консультацій із австрійськими імунологами та вірусологами. Серед них – професор віденського університету Штефан Вінклер, який є визнаним спеціалістом із інфекційних захворювань та вірусології.

За підсумками цих консиліумів М.Корпан сформулював узагальнені лікарські рекомендації людям, які вже інфіковані A/H1-N1 або знаходяться в зоні епідемії. Лікар "Рудольфінерхаус" повідомив, що передав висновки своїх австрійських колег в посольство України у Австрії.

Серед загальних заходів рекомендується, насамперед, уникати масових скупчень людей, особливо контактів із хворими. Також лікарі наголошують на необхідності частіше мити руки й носити захисні маски на роботі та при спілкуванні з хворими.

Здоровим людям, які знаходяться серед хворих, лікарі радять приймати вранці 1 капсулу "Таміфлю" (75 мг) протягом двох тижнів. Також упродовж місяця рекомендується вживати 5 г (чайну ложку) аскорбінової кислоти тим, хто захворів на "каліфорнійський" грип, і тим, хто прагне уникнути недуги. Доцільно також пити препарати, які зміцнюють імунну систему.

Для дорослих, яких уразив вірус "каліфорнійського грипу", австрійські фахівці пропонують таку медикаментозну терапію: приймати 75 мг капсули "Таміфлю" уранці й увечері протягом 5 днів. Так само вживати препарат рекомендується для хворих немовлят до 1 року (капсули 30 мг) і дітей від 1 до 14 років (45 мг). При цьому ефективно ліки діятимуть лише тоді, якщо їх починати приймати у перші 48 годин після захворювання.

"Це конкретні пропозиції фахівців зі світовим ім’ям. Принаймні, їм можна довіряти через те, що рекомендації складені компетентними людьми у тиші клінік і лабораторій, а не політиками перед скупченням журналістів, та ще й у прямому ефірі. Порятунок країни від грипу – це справа виключно професіоналів", - підкреслив В.Балога.

Обговорити на форумі