друкувати


Ціна на золото в Лондоні досягла рекордних $ 1093,1 за унцію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-04 03:33:32
Ціна на золото в середу поставила новий рекорд - на торгах на Лондонській біржі металів (LME) тройська унція подорожчала до 1093,1 долара, повідомляє агентство FrancePress.

За даними агентства, ціна на золото підскочила вгору на тлі повідомлення Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) про намір продати 200 тонн золота Резервного банку Індії, що становить майже половину наміченої раніше до продажу партії золота, повідомляє Взгляд.

У вівторок на торгах у Нью-Йорку ціна на золото також побила рекорд - тоді вона досягла 1085,07 доларів за унцію.

У вересні виконавчий комітет МВФ схвалив продаж 403,3 тонни золота для того, щоб з виручених коштів надати фінансову допомогу бідним країнам. Ця кількість є однією восьмою від повного обсягу золотих запасів МВФ. Сума угоди оцінюється в 6,7 млрд доларів.

В даний час аналітики припускають, що деякі інші країни, що розвиваються також можуть претендувати на купівлю золота, що формує резерви МВФ, услід за Індією.

"Ми вважаємо, це може бути Китай, інші країни азіатського регіону, Росія або навіть знову Індія у зв'язку з тим, що частки золота в їх золотовалютних резервах порівняно мало", - коментує ситуацію на ринку дорогоцінних металів аналітик BMO Capital Markets Барт Мелек.

Обговорити на форумі