друкувати


Найменша залізниця у світі (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-03 03:26:23
Найменший потяг зібрав умілець з Нью-Джерсі на ім'я К. David Smith. Його творіння має розміри чотири на вісім футів, що трохи більше нігтя на великому пальці руки.



Потяг ходить навколо макета в будь-якому напрямку. Він проходить крізь тунель, через міст, повз освітлену пасажирську станцію, водонапірну башту, фабрику, і дві будівлі. Крім того, на макеті є дерева, автомобілі, водоспад і річка, повідомляє Новости технологий.

Потяг складається з локомотива Phase IIF7A, Нью Йорк Сіті, # 4959, три товарних вагони і камбуз.

Ключовим компонентом механізму є овальний контур, що переміщує потяг. Механізм, який повертає контур, складається з пари барабанів, що обертаються за допомогою мікродвигунів.

За словами винахідника, упорядники книги рекордів Гіннеса залишилися байдужі до його творчості. Незважаючи на те, що найменший зареєстрований в ній макет потяга, у кілька разів більше.

Але це не охолодило запал Сміта. Він зібрав зовсім крихітний макет поїзда, максимально спростивши механізм руху. Вагони були вирізані на торці пластикової трубки, яка обертається маленьким моторчиком і в сукупності з мініатюрним ландшафтом створює ілюзію самої маленької залізниці у світі.



Обговорити на форумі