друкувати


Діюча влада вважала, що інфляцію можна обійти, і догралася

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-02 10:50:35
Конституційний обов’язок уряду - індексувати доходи населення згідно до інфляції, але уряд цього не робив і догрався, зауважує політолог Володимир Цибулько.

"Проблем з четвертим траншем скоріш за все не буде. Але довіра до договороздатності української сторони буде підірвана остаточно. Це підтверджує те, що які б зобов’язання на себе Україна не брала, виконувати вона їх не буде", - підкреслює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"Звісно, підняття соцстандартів буде мати серйозні економічні наслідки, - підкреслює Цибулько, - Але індексувати інфляцію потрібно було в міру її наближення. Діюча влада вважала, що інфляцію можна обійти, і догралася. В результаті українці отримали подвійний удар: з одного боку - не індексована гривня, а з іншого - не індексовані доходи".

Сьогодні, за словами політолога, підвищення соцстандартів виглядає як замах на дії уряду, але насправді не підвищення доходів населення вдарить по економіці, по економіці давно вдарило існування стабілізаційного фонду, непрозорих видатків непідзвітних парламенту, які йдуть невідомо на що.

Обговорити на форумі