друкувати


Яка кому стрижка пасує

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-30 01:24:28
Фахівці школи майстерності, курсів професійно-технічного навчання, які ПП "Згардаком" проводить на базі перукарні "Золушка+" у Коломиї на вулиці Шкрумеляка, 41 — діляться секретами своєї майстерності.

Правильно дібрані стрижка та зачіска можуть творити дива, приховати вади зовнішності, форми голови, обличчя, підкреслити неповторність людини.

Високим жінкам пасує гладко зачесане волосся. Мініатюрним — рекомендується вносити до зачіски деталі, що візуально збільшують ріст, — робити "пір’їнки", начісувати волосся.

Круглому обличчю властиві широкі вилиці. Рекомендується силует зачіски, що розширює від вух угору, косий чубчик, косий проділ, асиметрична зачіска. Не рекомендовано зачіску з круглим силуетом, що повторює форму обличчя, і гладко зачесане від обличчя волосся, прямий проділ. Також можна, наприклад, зав’язати "хвоста" на тімені або збити волосся над чолом.

Видовженому обличчю можна порадити кокетливий чубчик або витончені прядки на скронях. Таке обличчя вважається ідеальним, тому йому пасує все. Найкраще ж виглядає зачіска з асиметричними лініями, без проділу, основну масу волосся слід зосередити над чолом.

Квадратному обличчю рекомендовані асиметричні зачіски з хвилястими контурами, косий проділ, вуха напіввідкриті. Можна використати начіс на потиличній і бічній частинах голови. Не рекомендується довгий густий чубчик або зачесане від обличчя волосся.

Трикутному обличчю потрібен довгий прямий або косий чубчик до брів, локони на тімені, начіс. Не рекомендується короткий чубчик і гладко зачесане бічне волосся.

Прямокутне обличчя. Власницям такого рекомендується густий чубчик до брів, прямий або асиметричний, вуха закриті, закучерявлене волосся облямовує обличчя. Не рекомендується робити зачіску з довгого прямого волосся з вертикальними лініями, що можуть значно подовжити обличчя.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі