друкувати


Подільських вояків врятує від грипу часник

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-29 03:56:37
Складна епідеміологічна ситуація щодо гострих респіраторних вірусних захворювань на Тернопільщині змусила командування військових частин та установ, що дислокуються в області, вжити невідкладних заходів щодо попередження та недопущення розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед особового складу.

Зокрема, на обласному збірному пункті Тернопільського обласного військового комісаріату, де в рамках призовної кампанії "Осінь-2009" до лав Збройних Сил та інших військових формувань України триває відправка призовників, введено суворий пропускний режим. Нікого стороннього окрім призовників на обласний збірний пункт не пропускають, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За словами начальника медичного відділення обласного збірного пункту лейтенанта Максима Швеця, з усім особовим складом військкомату було проведено санітарно-просвітницьку роботу з питань профілактики ГРВІ. Військовослужбовці, які контактуватимуть з призовниками, використовуватимуть індивідуальні засоби захисту. Профілактичні маски рекомендуватимуть вдягати й призовникам, з якими також буде проведено роз’яснювальну роботу. Крім того, додатково у раціон харчування призовників видаватиметься цибуля і часник у сирому вигляді.

– У день відправки призовнику буде поміряно тиск та температуру. Його оглянуть терапевт, дерматолог та старший офіцер відділу призову. У війська будуть відправлені лише здорові юнаки, – зазначив начальник медичного відділення обласного збірного пункту лейтенант Максим Швець.

Водночас відповідні профілактичні заходи з попередження та недопущення розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій проведено у військових частинах, що дислокуються в області.

У Тернополі та Чорткові, де спалахи інфекційних захворювань найбільші в області, у військових частинах вжито необхідних заходів з недопущення переохолодження особового складу під час ранкової зарядки, на стройових оглядах та інших шикуваннях, при обслуговуванні техніки, несенні вартової служби тощо.

Тимчасово на весь період епідеміологічного підйому захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції наказами командирів військових частин заборонено проведення зборів та інших масових заходів, до яких залучаються всі підрозділи одночасно. Суворо контролюється дотримання особовим складом встановленої форми одягу, особливо під час несення вартової служби.

Крім того, з метою профілактики грипу та інших ГРВІ у цих частинах додатково в раціон харчування військовослужбовців тричі на день видається цибуля та часник у сирому вигляді. Також тричі на день у житлових та службових приміщеннях проводиться вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів та провітрювання приміщень. Активно виявляються особи із скаргами на здоров’я, яких негайно відправляють на обстеження в медичний пункт.

Також у військових частинах тимчасово обмежено звільнення особового складу з пунктів постійної дислокації та заборонено шикування особового складу із залученням військовослужбовців з різних підрозділів.

Обговорити на форумі