друкувати


Чому чоловікам не варто тримати мобілки в кишенях штанів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-27 05:49:21
Масштабне дослідження, профінансоване Всесвітньою організацією охорони здоров'я, показало, що надмірне використання мобільних телефонів пов'язане з виникненням чотирьох видів раку.

У ході дослідження, що проводилося протягом десяти років у 13 країнах світу і обійшлося в 20 млн фунтів стерлінгів, з'ясувалося, що любителі розмовляти по стільниковому хворіють на рак на 50% частіше. Причому у цих пацієнтів частіше всього розвиваються три види раку мозку і один - слинних залоз.

Вчені стверджують, що сучасні мобільні апарати посилають в голову людини по 217 електромагнітних імпульсів щохвилини. Таку атаку здатний витримати не кожен, тому школярам молодших класів фахівці не рекомендують користуватися стільниковими телефонами зовсім, учням середньої школи краще обмінюватися текстовими повідомленнями, ніж дзвонити, а дорослим чоловікам не слід тримати трубки в брючних кишенях, інакше не уникнути проблем з фертильністю.

До речі, нещодавно було встановлено, що пішоходи, які розмовляють по телефону, частіше змінюють напрямок, відчуваючи труднощі з навігацією, і менше дивляться на всі боки. Спостереження за 317 студентами показали, що розмова по телефону відбирає в індивіда всю увагу, і вчені поки не знають, в чому тут справа, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі