друкувати


Коротка зима і багато опадів - таке майбутнє України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-27 04:31:18
За прогнозами, внаслідок постійного збільшення викидів парникових газів в атмосферу протягом наступних 20 років тут потеплішає на 1,5-2 градуси. Через зміну клімату зими можуть скоротитися на місяць.

Сезони дощів будуть нетривалими, але кількість опадів збільшиться. Через підвищення температури волога випаровуватиметься швидше, тому можуть почастішати посухи. Єдиний порятунок у такій ситуації, кажуть спеціалісти, запровадження енергоощадних технологій.

"Проблема України - це її спадщина. У Вас багато проблем з інфраструктурою, погана ситуація у житлово-комунальному господарстві. Вам необхідно піднімати ефективність сільського господарства."

Загалом, зазначають у Світовому банку, ситуація в Україні не така вже й катастрофічна. Посадовці намагаються вирішувати проблеми енергозбереження за рахунок коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів Японії. Однак через те, що депутати так і не схвалили зміни до держбюджету, ці гроші зможуть освоїти лише наступного року. До того часу Україна сподівається заробити в такий спосіб ще більше грошей.

"Можу сказати, що ми зараз в переговорному процесі з приводу продажів квот Іспанії, Італії. Германія, скажімо так, частково вийшла з цього переговорного процесу. І, Ви знаєте, Україна вперше в світі зробила таку продажу. І тепер Україні треба через свою схему зелених інвестицій показати, як вона буде реалізовувати проекти по скороченню викидів парникових газів."

До кінця століття споживання енергії на Землі може збільшитися втричі, прогнозують експерти Світового Банку, однак додають, що повністю перейти на відновлювані джерела неможливо. Тому близько половини всієї енергії в майбутньому все одно вироблятимуть з органічного палива, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі