друкувати


Податкова статистика області за 9 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-27 10:54:48
Майже 2 мільярди гривень податків і зборів, які контролюються органами державної податкової служби в області, надійшло до зведеного бюджету України за 9 місяців 2009 року від платників податків Прикарпаття. Також на 106,6 % за цей період виконані місцеві бюджети.

Такі дані оприлюднив 23 жовтня на брифінгу для журналістів голова ДПА в області Володимир Попович(на фото).

Хоча планові показники з податкових надходжень в області виконуються позитивно, податківці Прикарпаття знають про всі прогалини. Йдеться про потенційні джерела для розширення бази оподаткування. До 1 січня 2010 року побачить світ "податковий паспорт області", в якому буде подано дані всіх платників податків — суб'єктів господарської діяльності. Сьогодні податківці намагаються максимально залучити до сплати податків суб'єктів "зеленого туризму".

"Це стосується гірських населених пунктів, міста Яремчі, Верховинський район, Косівський, частково Надвірнянський, Рожнятівський, Долинський, — розповідає Володимир Попович. — Ми сьогодні хочемо провести інвентаризацію всіх об'єктів і суб'єктів господарської діяльності, які займаються “зеленим туирзмом”. Наша мета — провести дослідження і, виходячи з цих даних, вийти на прямі надходження до місцевих бюджетів".

Потужні платники податків на території Прикарпаття теж є проблемою для податківців області та місцевих бюджетів. Часто великі підприємства не зареєстровані тут як юридичні особи, тому основні платежі надходять в центральну податкову адміністрацію або в інші регіони держави.

Податківці намагаються вдосконалити адміністрування податку на додану вартість. З цією метою запроваджується загальний реєстр податкових накладних із сумою понад 1 млн грн. До 1 січня також обіцяють остаточно вирішити проблему нелегального грального бізнесу. А щодо сплати податків наперед, керівник обласної податкової адміністрації однозначно спростовує це як чутку. Планові показники з податку на прибуток та акцизного збору з алкогольних напоїв для області перевиконано, зазначив пан Попович.

Відразу ж після брифінгу відбулася колегія Державної податкової служби в області, на якій знову конструктивно і без потурань намагалися вирішити проблемні питання, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі