друкувати


В Коломиї пройшли театральні гастролі (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-26 03:42:28
Прем’єра вистави "На щастя всім розбилася супниця" Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбулася ще навесні цього року. І ось нарешті завітала до Коломиї.

Комедія на дві дії французького автора Робера Ламуре ожила під керівництвом режисера-постановника Олександра Олексюка. Над виставою працювала ціла плеяда талановитих людей та справжніх професіоналів своєї справи, адже спільними зусиллями глядачі на годинку перенеслися у світ проблем буржуазного світу, де правлять гроші. Художником-постановником вистави є Алла Локтіонова, а чудове музичне оформлення заслуженого артиста України Зіновія Крета.

Склад акторів мабуть ні одного глядачі в залі не залишив байдужим. Образи всіх дієвих осіб були настільки яскравими та емоційними, що зал також почав брати участь у тому, що відбувалося на сцені. А це ж суть театрального мистецтва!

Динамічний сюжет вистави весь час тримав у напруженні, а непорозуміння, які лягли в основу комедійного жанру п’єси викликали відчуття невимушеності та легкості.

Подружжя Дюбар на межі фінансового краху бізнесу. Поль Дюбар ночі не спить і лише думає яким способом добути гроші. Він нервовий та емоційний. Дізнавшись про можливий багатомільйонний спадок від тітоньки, задумав вкоротити віку старенькій, яка володіла чудовим здоров’ям та почуттям гумору... Всі епізоди було вибудувано навколо старої супниці, яка зайняла своє місце в центрі сцени.

Вистава попри свій комедійний жанр покликана глибоко задуматися над владою грошей над людиною та якою є ціна життя? Французький сміх завжди має в собі нотки іронії і актори рівненського театру в повній мірі висвітлили задум Робера Ламуре. Щоправда вистава проходила, ніби у швидкій перемотці, та і була на одну дію на одну годину. Це пов’язую, мабуть, з холодом в залі, який створив ілюзію зими. Затяті театрали підготувалися і по ходу вистави з кульків діставали шалики та інші засоби для зігрівання.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі