друкувати


Досвід міжконфесійної співпраці в Україні взірець для інших

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-23 01:14:21
По завершенні робочого засідання делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій взяла участь в обіді разом з Міністром Держави Ізраїль у справах релігій паном Яаковом Маргі. Захід відбувся 19 жовтня у готелі "Mount Zion", який розташований поблизу старого міста в Єрусалимі.

Як повідомив Інституту релігійної свободи телефоном з Єрусалиму Геннадій Білорицький, у ході зустрічі пан Яаков Маргі висловив своє захоплення діяльністю Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. На його погляд Рада є чудовим “майданчиком” для діалогу представників різних конфесій та інструментом для усунення суперечностей, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Міністр зауважив, що досвід міжконфесійної співпраці в Україні може бути взірцем для інших країн, оскільки допомагає утверджувати в українському суспільстві мир та злагоду. За словами пана Яакова Маргі, він зміг особисто в цьому переконатися, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі та Умані цього року.

Міністр Держави Ізраїль у справах релігій висловив слова подяки на адресу українського Уряду за створення умов для ренесансу релігійної віри в Україні, в тому числі для відродження єврейської громади.

Окремо пан Яаков Маргі подякував Головному рабину м.Києва та України Якову Дов Блаху за активну діяльність серед єврейської громади в Україні, а також за обрання Святого міста – Єрусалиму для проведення чергового засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Після зустрічі усі бажаючі з делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій отримали можливість відвідати з екскурсією місто Віфлеєм (Бейт Лехем).

Ввечері цього ж дня в Єрусалимі відбулась урочиста вечеря за участю VIP-гостей, серед яких були присутні високопосадовці Держави Ізраїль, поважні релігійні діячі, представники культурних та ділових кіл. Спілкування відбувалось у неофіційній та дружній атмосфері.

Про результати виїзного засідання в Єрусалимі та склад делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій читайте на сайті Інституту релігійної свободи у спеціальному розділі.

Обговорити на форумі