друкувати


Концепт двохрулевого транспортного засобу всередині колеса

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-22 03:22:21
Іранський проектувальник Mohammad Ghezel представив свій концепт сучасного транспортного засобу у вигляді барабана з двома кермами, тим самим, показавши, що свобода автомобільного дизайну ще жива.



У цьому дивакуватим засобі пересування пасажирське купе знаходиться в середині гігантського колеса, електродвигун рухає три колеса, які охоплюють транспортний засіб, в той час як гіроскоп і два колеса з двох сторін тримають пристрій вертикально навіть на гострих кутах, повідомляє Новости технологий.

Mohammad Ghezel двічі вигравав конкурс дизайну, який проводив Iran Khodro, найбільший автомобілебудівник Ірану, щоправда, з більш практичними проектами.

Проектувальник назвав свій концепт eRinGo, але це не має якого-небудь відношення до Ірландії або Бітлз, а пов'язано з ведучими колесами у вигляді кілець (rings).

Він вважає eRinGo підходящим засобом для двох друзів. Кожного разу, коли один з них буде втомлюватися, інший візьметься за кермо, не пересідаючи.

Як говорить сам Mohammad Ghezel, ще перед створенням ескізів він думав про прості канонічні форми, які могли б переміщатися найпростішим способом. І замість того, щоб повторно винаходити колесо, він помістив у нього пасажирів.

"Хоч заключна форма не дуже функціональна на сьогодні, але я думаю, що це не межа можливостей", - сказав він.

Обговорити на форумі