друкувати


Хто хоче батьками прийомними стати, треба мудрість і знання мати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-20 11:20:02
Станом на жовтень в Івано-Франківській області створено 54 прийомні сім’ї, у яких виховується 68 прийомних дітей, та 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це інформує обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На даний час завдяки зусиллям Центру проводиться серія семінарів з усвідомленого батьківства для потенційних усиновлювачів. Адже батьківство - нелегка наука, яка вимагає багато сил і терпіння, а найперше - чіткого усвідомлення прийнятого рішення.

"Особливими" є ї прийомні діти, на долю яких випадає так багато душевного болю і непоправних втрат. Тому семінари для майбутніх батьків покликані розв'язувати проблеми не лише дорослої, а в першу чергу - дитячої сторони. Отож днями для кандидатів у прийомні батьки, опікунів/піклувальників буде проведено індивідуальні співбесіди, за результатами яких та основінавчання, відвідування сімей кандидатів, надаватимуться рекомендації про включення до банку даних потенційних прийомних батьків та рекомендації про включення до єдиного банку даних потенційних опікунів/піклувальників.

Минулого тижня, з 7 по 15 жовтня, працівниками Івано-Франківського ОЦСССДМ було проведено навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники за українською версією програми ПРАЙД. Основною метою навчання є формування усвідомленого рішення батьків щодо створення прийомної сім’ї/дитячого будинку сімейного типу, підготовка до здійснення функцій прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників шляхом формування необхідних сфер компетентності. Учасники тренінгу – сім’ї з Калуського, Галицького, Коломийського, Рогатинського, Снятинського районів, міст Івано-Франківська та Коломиї. Всього у навчанні взяло участь 10 сімей).

Обговорити на форумі