друкувати


Британська бабуся хропе гучніше гулу літака

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-19 04:24:15
60-річна британська пенсіонерка Дженні Чепмен хропе голосніше за рев мотора літака. Гучність хропіння літньої жінки становить 111,6 децибела, що на 13 децибел голосніше звуку двигуна трактора, на 11 децибел голосніше шуму поїзда і на 8 децибел голосніше звуку літакового двигуна.

Потужність хропіння Дженні визначили в спеціальному реабілітаційному центрі, до якого вона звернулася з проханням допомогти їй перестати хропіти. За визнанням експертів центру, пенсіонерка хропе голосніше за всіх, хто коли-небудь до них звертався.

Чоловік Дженні розповідає, що коли хропіння дружини стає надто гучним, він іде в іншу спальню, закриває всі двері між кімнатами і накриває голову подушкою. Тільки це допомагає йому знову заснути. Але найнеприємніше для нього те, що сама Дженні теж не може спати через свій храп.

Для боротьби із захворюванням британка перепробувала всі можливі засоби - від пігулок до хірургічного втручання, але нічого не допомогло. Лікарі реабілітаційного центру порекомендували їй повністю відмовитися від алкоголю, їсти здорову їжу і займатися спортом. Сама Дженні вважає, що ці поради допоможуть їй поправити здоров'я, але навряд чи позбавлять від недуги. Тим більше, що повністю відмовитися від алкоголю вона не готова.

За статистикою, близько 75 відсотків британців середнього віку страждають хропінням. Точна причина захворювання невідома, але, на думку лікарів, нездорове харчування, зловживання алкоголем і захворювання носоглотки можуть посилити недугу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі