друкувати


Безкоштовна онлайн-бібліотека від Європейського Союзу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-19 10:49:59
Європейський Союз запускає електронну бібліотеку в Мережі. Заява про це була зроблена на книжковому ярмарку Book Fair 2009, який проходить у Франкфурті.

У зібрання включені публікації і документи, випущені Союзом в період з 1952 року (роки створення ЄС) до наших днів. Доступ до файлів мережевої бібліотеки буде абсолютно безкоштовним, повідомляє Освітній портал.

Представник комітету ЄС з мовного розвитку Леонард Орбан розповів, що всі документи, що увійшли до зібрання, перекладені на 50 мов. За його словами, це дозволить продемонструвати зусилля Союзу, що докладаються до розвитку лінгвістичної різноманітності і до заохочення вивчення історії організації.

Орбан повідомив, що найдавнішими документом в електронній бібліотеці є стенограма промови Жана Моне - французького підприємця, якого вважають одним із засновників Євросоюзу. ЄС сподівається, що відкриття мережевого зібрання документів стане додатковим інструментів у боротьбі з упередженим ставленням до діяльності організації. "Ми вирішили дотримуватися принципу абсолютної прозорості - всі зможуть ознайомитися з нашими законодавчими публікаціями", - відзначив Орбан.

До бібліотеки Євросоюзу увійшли близько 140 тисяч документів (12 мільйонів сторінок). Сканування публікацій було розпочате ще в лютому 2008 року. У реалізацію проекту було вкладено близько 2,5 мільйонів євро.

Обговорити на форумі