друкувати


Електромобіль з бездротовою зарядкою акумуляторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-15 03:24:26
Японські інженери пропонують новий метод, заснований на сучасних технологіях, який дозволить виробляти заряд акумулятора в електромобілях без використання проводів. На даний момент ведеться активна робота з впровадження цієї методики в серійне виробництво.

Пробною моделлю, швидше за все, стане електромобіль Nissan ZEV (Zero Emisson Vehicle), який незабаром з'явиться в США. На жаль, на європейський ринок він зможе потрапити лише до 2012 року, повідомляє Новости технологий.

Принцип електромагнітної індукції лежить в основі нового принципу заряду батареї. Таким чином, можна буде робити зарядку під час зупинки на спеціально обладнаних паркувальних майданчиках і нічних автостоянках. Як і більшість електроприладів, що використовують цей метод у побуті, сервіс може замінити традиційний і трудомісткий процес заряду акумуляторних батарей.

На думку фахівців, що вивчають громадську думку, покупка електромобіля викликає багато спірних питань у потенційних покупців. Саме однією з практичних труднощів, яку вирішують інженери компанії Nissan, є постійно необхідна зарядка батареї, що вимагає витрат часу. Тепер можна сказати, що той же ремонт АКПП Ніссан бензинового типу займе значно більше часу, ніж ремонт Ніссан електромобільних конструкції.

Нова технологія дозволяє здійснити заряд за рекордно короткий проміжок часу - 25 хвилин! Безумовно, використання інновацій стане реально лише після монтажу обладнання на стоянках, які будуть розміщені поки тільки у великих торгових центрах та на банківських парковках у районі великих фінансових установ.

В даний час електромобіль Nissan ZEV є першим екземпляром, але вже готовим до серійного виробництва. Це зручний хетчбек, розрахований на п'ять посадочних місць, здатний пересуватися зі швидкістю до 145 км/год, заряду акумулятора вистачає на відстань близько 160 км, при цьому фахівці компанії замислюються над можливістю установки більш потужних батарей для збільшення пробігу.

Обговорити на форумі