друкувати


Ю.Соловей: Потрібна жорстка протекціоністська політика щодо місцевих товаровиробників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-15 03:06:36
Під час зустрічі з керівниками місцевих підприємств харчової сфери з нагоди Дня працівника харчової промисловості, лідер Громадського Форуму заявив, що сьогодні в нашому місті відчувається недостатній рівень підтримки міською владою підприємств, які працюють в харчовій сфері.

Нині харчова промисловість є однією з найперспективніших галузей економіки. Для міста це стратегічно важлива сфера діяльності, яка забезпечує 43% від загального обсягу реалізованої товарної продукції всіма підприємствами, а також забезпечує бюджетне наповнення Івано-Франківська. Незважаючи на це, необхідної уваги та підтримки з боку міських владних структур підприємства галузі не отримують, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

За словами Юрія Солов’я, найбільш проблемними питаннями галузі є несвоєчасна оплата за поставлену продукцію продовольчими супермаркетами, неможливість кредитування для поповнення обігових коштів під реальну відсоткову ставку, неадекватна (в умовах економічної рецесії) нормативна грошова оцінка землі та відповідна плата за землю, а також орендна плата, недостатня підтримка в розвитку фірмової торгової мережі тощо.

Наразі міська влада не вживає ефективних дій для того, щоб вирішити вказані проблеми харчових підприємств, які, в непростий кризовий період, фактично залишилися сам на сам зі своїми проблемами.

Очевидним, на думку лідера громадської організації є й те, що у інших регіонах держави, місцеві органи влади та підприємства харчової галузі співпрацюють набагато ефективніше ніж це робиться у Івано-Франківську. Відповідно і результати роботи галузі там є набагато кращими, а економічна ефективність розвитку харчових підприємств є значно вищою.

"Саме тому, сьогодні, як ніколи потрібна жорстка протекціоністська політика щодо місцевих товаровиробників. Питання зниження плати за землю для виробників, надання преференцій в розширенні фірмової торгівлі, проведення спільних промо-заходів місцевих виробників – це пріоритетні завдання для вирішення на місцевому рівні", – зазначив Юрій Соловей.

Обговорити на форумі