друкувати


Політична ситуація: Я не знаю як, але знаю, що не так

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-14 05:05:19
Політична ситуація в Україні та гасла різних політичних сил нагадують відомий вислів: "Я не знаю як, але знаю, що не так". Насправді мета в політиків залишається одна: як прийти до влади й отримати "все"? І для цього ніхто не шкодує ані матеріальних засобів та критики опонентів, ані брудних технологій. Усі обіцяють народу: як тільки прийдемо до влади — стане краще. Одразу потечуть "молочні ріки" та виростуть "кисільні береги".

Телевізійні канали, друковані засоби масової інформації, різноманітні агітаційні матеріали, щодня спрямовані на інформування виборця: ми найкращі, ми знаємо, що робити, голосуйте за нас!

Боротьба з чинним урядом різноманітних політичних сил, що знаходяться при владі, викликає щонайменше здивування. Адже опоненти уряду — також влада, яка має на той самий уряд величезний вплив. Ніхто не заважає критикам уряду об’єднати свої зусилля у виробленні спільної стратегії розвитку зовнішньої та внутрішньої політики держави і разом з ним розпочати ефективну боротьбу з економічною кризою. Конструктивна критика потрібна, але й потрібні конструктивні пропозиції, як покращити ситуацію в країні.

У зв’язку з цим виникає ряд запитань: чому власники підприємств не підвищують заробітну плату своїм працівникам? чому професійні спілки не вимагають від власників підприємств покращити соціальні стандарти для працюючих різноманітних галузей? чому власникам підприємств не показати, як приклад для уряду, як потрібно ефективно працювати в умовах кризи? чому не створити публічну раду з відомих економічних експертів країни для вироблення спільної стратегії виходу зі складної ситуації?

Адже громадяни держави чудово все розуміють, і якщо замість набридливих гасел політична сила покаже конкретні результати своєї праці, саме ця політична сила матиме великий шанс отримати довір’я виборця.

Автор: Володимир ВЕНГРИНЮК, голова Коломийської РО "Партія відродження села", депутат райради
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі