друкувати


Сало — страва номер один

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-14 02:59:41
В Україні свиня завжди була джерелом доходу і ніколи не була збитковою для селянської сім’ї.

Як вибрати справжнє сало? Орієнтуватися слід на об’єм біло-рожевого шару: шмат завширшки 24-30 см свідчить про те, що свиню добре годували. Ще сало має бути м’яким, але не маститися, і бути однорідним. Якісний бекон — сало з м’ясними прошарками — не скручується на сковорідці, а запікається рівним шматком.

У побуті наш національний продукт теж помічний. До прикладу, якщо дитина застудилась: її ніжки та груди розтирали теплим топленим салом.

Сало — калорійний продукт, що дуже важливо взимку. Воно забезпечує відчуття ситості, додає енергії, тонізує. Один-два шматочки сала (40 — максимум 70 г) медики рекомендують з’їдати щодня.

Сало має славу стимулятора чоловічої потенції. Учені пов’язують це з вмістом у цьому продукті "молодильного" селену — рідкісного мікроелемента, який посилює репродуктивну функцію, зміцнює імунітет, а також підтримує здоров’я печінки.

На жаль, від сала слід відмовитися хворим на панкреатит, холецистит, хворобу Крона. Воно протипоказане при гастритах, колітах та хворобах кишківника.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі