друкувати


ЄС перевіряє: Безвізовий режим. Чи готова Україна?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-13 04:28:28
У жовтні-листопаді Україну відвідають експерти ЄС, які вивчатимуть можливість продовження діалогу про безвізовий режим. Експерти їздитимуть по Україні, відвідуватимуть районні відділи внутрішніх справ.

Про це сказав постійний представник України при ЄС Андрій Веселовський на брифінгу в рамках Дев’ятої наради керівників закордонних дипломатичних установ України.

За словами Веселовського, за результатами цього візиту буде підготовлено спільну доповідь посадових осіб на саміт Україна-ЄС 4 грудня в Києві, у якій йтиметься про те, "чи можемо ми починати безвізовий діалог у більш конкретному вимірі, чи можемо ми зараз думати про дорожню карту".

Представник України при ЄС зауважив, що у цьому питанні багато чого залежатиме від МВС, Держприкордонслужби і частково Міністерства закордонних справ, які працюватимуть з експертами.

За його словами, експерти їздитимуть по Україні, відвідуватимуть районні відділи внутрішніх справ й цікавитимуться, "як ми робимо документи і кому".

Нагадаємо, за неофіційними даними, 15% співвітчизників, які прагнули отримати шенгенську візу в цьому році, отримали відмову. Консульства європейських країн пояснюють - українські громадяни подають підробні документи - фальшиві довідки про доходи та виписки з роботи, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі