друкувати


Вчитися травматологам краще на чужих помилках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-12 05:41:29
Днями у Яремче вперше в Україні відбулася міжнародна українсько-польська конференція з питань травматології та ортопедії. Інші дві конференції відбувалися у Польщі. У конференції взяв участь заступник Міністра охорони здоров’я України, наш земляк Зіновій Митник (на фото).

Під час зібрання медики двох країн обговорювали основні помилки та ускладнення у травматології та ортопедії, від яких, на жаль, не застрахований ніхто. Проте краще все ж таки вчитися на чужому досвіді й ніколи не допускатися самим помилок, які можуть коштувати життя.

Особливо важливою конференція стала для молодих медиків, адже їм піднімати медицину майбутнього та виводити українську науку на новий щабель. Лікарі стверджують, що сьогодні у світі спостерігається стрімкий розвиток травматології Наразі прикарпатські травматологи і ортопеди працюють на рівні європейських стандартів. Передові технології, на жаль, є тільки в окремих клініках і не всім доступні.

Окрім того, не всі мають фінансову змогу скористатися досягненнями світової медицини. Протези, суглоби, трансплантанти коштують, звісно, недешево, а рівень захворюваності суглобів і травматизму суттєво не зменшується. Щоправда спостерігається зниження кількості ДТП та виробничих травм. Проте вони стали складнішими.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі