друкувати


Театр: Коли лиси стають чесними… (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-12 04:05:34
В Івано-Франківському обласному академічному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки на вихідних маленьких глядачів чекало кілька приємних сюрпризів.

По-перше, актори підготували прем’єрну виставу "Людвіг і Тутта за мотивами казки шведського письменника Яна Олафа Ефгольма. Свого часу і покоління батьків тих малят, які завітали до театру, дивилися цю казку у вигляді фільму "Рудий, чесний, закоханий". Постановку здійснив білоруський режисер Дмитро Нуаянзін. Ще однією приємною несподіванкою став приїзд письменниці Мар’яни Савки зі Львова.

Її "Видавництво Старого Лева" якраз здійснило видання казки під назвою "Людвігові Хитрому ура-ура-ура!". Пані Савка якраз привезла книжечки на Прикарпаття, аби батьки мали змогу купити книжечку своїм діткам, коли ті переглянуть виставу. "Ми не знали, що у сусідній області готується така постановка, — розповідає Коломия ВЕБ Порталу письменниця. — Найцікавіше, що ми довідалися про це від самого автора. Сам пан Олаф каже, що він дуже щасливий бути "батьком" Людвіга — маленького лисеняти, яке ненавидить брехню, хоче жити з усіма звірами чесно і в мирі. А найголовніше, що його подружкою, "таємницею кольору сонця" стала… маленька курочка Тутта".

Книжка "Видавництва Старого Лева" ілюстрована київським художником Володимиром Штанком була високо оцінена на нещодавньому форумі видавців у Львові. Видання отримало спеціальну відзнаку від місцевої адміністрації, а найголовніша нагорода — це прохання дітей побільше видавати подібних добрих книжок. Одразу ж біля пані Мар’яни івано-франківських глядачів розважали казкові герої. Разом із Зайчиком та Вовчиком малята співали, танцювали, грали у веселі ігри ще перед виставою.

"Наша прем’єра навчає дітей завжди говорити правду, бути смілими, відвертими, вміти дружити та не боятися виступити на захист своїх друзів навіть перед батьками"-- каже завідувач літературною частиною театру Марія Бойчук.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі