друкувати


Тепло має бути безпечним

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-10 11:58:46
Територіальне управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області провело перевірки готовності об’єктів підвищеної небезпеки, зокрема, газопостачання, водопровідно-каналізаційних господарств, закладів освіти, житлово-експлуатаційних організацій до безпечного функціонування в осінньо-зимовий період 2009-2010 року.

Ними охоплені ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Тисменицягаз", ЗАТ "Завод ТОС-фірма "Барва", ТОВ "Карпатнафтохім", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", Долинський газопереробний завод "Надвірнанафтогаз", НГВУ "Долинанафтогаз", УМГ "Прикарпаттрансгаз", КП "Коломияводоканал", КП "Водотеплосервіс", КП "Тлумачводоканал", КП "Надвірнаводоканал", КП "Долинаводгосп", КП "Івано-Франківськводоекотехпром", КП "Брошнів-Осада", повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

За результатами перевірок за допущені порушення керівникам вказаних підприємств видано 23 приписи, до адміністративної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб.

Зокрема, у ВАТ "Івано-Франківськгаз" з відставанням від плану ведеться заміна газопроводів, в тому числі тих, які відпрацювали нормативний термін: із запланованих 15,2 км оновлено лише 3,4 км, не дотримується графік проведення капітальних ремонтів будівель газорозподільних пунктів (ГРП): при плані-124-х фактично виконані роботи на 19-и.

Також не здійснюється заміна морально-застарілого обладнання ГРП, не в повному обсязі здійснюється монтаж електроізолюючих фланців: встановлено тільки 595 шт. із 1735-и), а відремонтовано 4091 шт. із 7292-х, відсутні відповідні документи по перевірці герметизації вводів і випусків інженерних комунікацій в багатоквартирних житлових і громадських будівель в управліннях експлуатації газового господарства (УЕГГ) міст Івано-Франківська і Тлумача.

У ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" не завершено ремонт та ізоляцію технологічних трубопроводів, паропроводів, імпульсних ліній. У ТОВ "Карпатнафтохім" не здійснені профілактичні випробовування електроустаткування і електричних мереж, не закінчений ремонт теплотрас та водопроводів, систем опалення, вентиляції і гарячого водопостачання. В УМГ "Прикарпаттрансгаз" не завершено укріплення берегів в місцях повітряних переходів через водяні перешкоди, не виконаний антикорозійний захист трубопроводу "Долина-Більшеволиця".

У КП "Коломияводоканал" не забезпечено достатнє освітлення об’єктів очисних споруд, працівники не забезпечені в повній мірі зимовим спецодягом, у КП "Тлумачводоканал" аварійні бригади не укомплектовані лампами типу ЛБВК для виконанні робіт в колодязях, у КП "Долинаводгосп" не завершена чистка резервуарів, а у КП "Водотеплосервіс" - ремонт запірної арматури, водопровідних мереж та їх ізоляція.

Інспекторами також виявлені порушення у газових господарствах закладів освіти і житлово-експлуатаційних організацій, а саме Калуського і Галицького районів. Встановлено, що немає дозволів на виконання робіт по чистці димових вентиляційних каналів, не переглянуті інструкції з безпечного користування газовими приладами, відсутні газоаналізатори загазованості в котельнях.

Обговорити на форумі