друкувати


Політичний фарс чи знущання: Депутати підняли пенсії на 60 копійок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 05:28:30
Ухвалений депутатами закон про соціальні стандарти підвищує мінімальні пенсії лише на 60 копійок, заявила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова.

"Вони хочуть підвищити мінімальні пенсійні виплати на 60 копійок кожному пенсіонеру. Мінімальна виплата зараз становить 572,4. Вони пропонують 573 гривні. А один день роботи депутатів – це 2 мільйони гривень. Так може ці гроші і треба шукати у депутатів", - зазначила вона.

На питання, чому тоді уряд не погоджується підняти виплати лише на 60 копійок, Денисова відповіла, що в законопроекті є інші ризики, які "викличуть інфляцію, знищать гривню".

Міністр висловила думку, що закон не буде виконаний. "Немає ресурсів у державі", - запевнила вона.

На питання, що вона думає про спробу "регіоналів" відправити її у відставку Денисова сказала, що її не хвилює це.

"Я державна людина, досвідчений політики. І буду на цій чи іншій посаді працювати на цю державу", - заявила Денисова.

Вона також не стала прогнозувати можливість призначення нових міністрів в уряд, оскільки парламент, за її словами, працює як "мерцательная терапия".

У четвер, 8 жовтня, Верховна рада першим питанням планує розглянути звільнення і призначення міністрів в уряді. Кабмін вже вніс подання у ВР щодо призначення віце-прем’єр-міністрів, міністра фінансів, міністра транспорту та зв’язку і міністра юстиції.

Водночас "регіонали" вимагають звільнити глав ще трьох відомств - міністра з питань житлово-комунального господарства (Олексія Кучеренка), міністра охорони здоров`я (Василя Князевича) та міністра праці та соціальної політики (Людмилу Денисову), повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі