друкувати


"Карітас": Бути волонтером – почесно!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 03:27:42
Сьогоднішнє суспільство все більше і більше набуває обрисів бездуховної та матеріалістичної машини, яка рухається за гучними політичними лозунгами, а не за велінням серця. Для того, щоб нагадати собі про те, що робить нас людьми, придумали волонтерство.

Цього року в грудні волонтерський рух святкуватиме своє 150-річчя. Це час, коли в 1859 році за ініціативи французького письменника-журналіста було засновано Червоний Хрест. Термін "волонтер" має французьке коріння і означає "доброволець". Саме людська жорстокість, яка виливалася у війни, і дала потужний поштовх для виникнення міжнародних волонтерських організацій.

"Карітас" є міжнародним благодійним фондом. Він розміщений у 196 країнах світу, Україна є в тому числі. Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ має своє регіональне представництво цього фонду. На місцевому рівні діє кілька благодійних проектів.

"Домашня опіка" є одним з них, і в рамках якого соціальні працівники піклуються про одиноких людей, пенсіонерів, малозабезпечених та людей з обмеженими фізичними можливостями. Вони їм прибирають в оселях, перуть одяг, варять їсти, а деколи просто допомагають добрим словом. Така допомога надається близько сорока коломиянам двома працівниками. За словами Сергія Триф’яка (на фото) директора регіонального представництва "Карітасу", піклування потребують близько двохсот осіб. Для того, щоб їх всіх охопити потрібні люди.

В Коломиї виникла потреба у створенні волонтерського центру, який буде функціонувати за кілька тижнів. Туди будуть прийматися люди, які на волонтерських засадах піклуватимуться про осіб, які цього потребують.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі