друкувати


Електронні прилади завойовують школи в США (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-08 01:59:31
На планеті панує доба електроніки, впливаючи практично на усі аспекти життя сучасної людини. У Сполучених Штатах електронні зміни дістаються також і до шкіл.

Всі ми звикли, що школи – це передусім підручники. Пошуки інформації починаються саме в підручниках. Проте настав час міняти уявлення.

В багатьох школах США підручники виходять з ужитку. Не треба більше важких портфелів. Тепер ціла бібліотека уміститься на долоні, повідомляє VOA News.

Приватна школа-академія "Кушінґ", що біля Бостона, повністю видалила книжки. Директор школи Джеймс Трейсі розповідає: "Ми вирішили, що наші ресурси будуть використані найкраще, якщо ми переключимось на електронні джерела".

В одній школі у Вірджінії учні вчительки англійської мови Мей Креддок випробовують "iPod Touch". Якщо експеримент буде успішним, цілий шкільний округ переключиться на електроніку.

Зрозуміло, що електронні прилади коштовні – як, до речі, і підручники, які іноді обходяться в сотні доларів. А оскільки в інтернеті так багато безкоштовних освітніх матеріалів, то часами електроніка виявляється дешевшою.

Одна школа в Аризоні купила портативні комп’ютери для учнів частково за гроші, заощаджені завдяки відмові від книжок.

Традиційні підручники переробляються лише раз на кілька років, але з новою технологією доповнення і зміни доступні постійно.

Зрозуміло, що з електронікою вчитись цікавіше. Але чи діти, при цьому, дійсно зосереджуються на навчальному процесі?

Школа у Вирджінії заблокувала більшість популярних неучбових сторінок, але – як зазначає вчителька Мей Креддок – все є частиною учбового процесу: "Вони здатні робити кілька речей одночасно – значно успішніше, ніж дорослі".



Обговорити на форумі