друкувати


Умови продажу цигарок і спиртних напоїв будуть переглянуті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-07 06:02:10
Урядовий комітет з гуманітарних питань і соціальної політики під керівництвом віце-прем'єр-міністра Івана Васюника схвалив проект закону Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення контролю продажу алкогольних і тютюнових виробів.

Новий законопроект розширює перелік місць, де буде заборонено продавати і вживати згадану продукцію. Зокрема, забороняється вживати алкогольні напої та тютюнові вироби, за винятком спеціально відведених місць, на зупинках громадського транспорту, в підземних переходах і торгово-розважальних комплексах, на дитячих і спортивних майданчиках.

Разом з тим пропонується обмежити продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території парків, місць відпочинку і проведення масових заходів, на пляжах і зупинках громадського транспорту, крім спеціально відведених для цього місць.

Цим же законом пропонується обмежити рекламу пива. Реалізація проекту не потребує додаткових витрат з Державного бюджету. Очікується, що проект буде схвалений урядом.

Нагадаємо, що раніше депутати Київради заборонили куріння в парках, на зупинках громадського транспорту, а також в офісах столиці. Крім того, в грудні минулого року депутати міськради заборонили торгівлю тютюновими виробами в радіусі 150 м від навчальних закладів, на ринках, в павільйонах і кіосках, у підземних переходах і на станціях метро, у магазинах на території парків і зон відпочинку, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі