друкувати


Україна зацікавлена в розвитку інвестиційної співпраці з Південною Кореєю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-06 02:43:55
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із делегацією південнокорейської металургійної компанії POSCO на чолі з президентом та головним керуючим компанії Чун-Янг Чонгом.

Глава держави ознайомив потенційних іноземних інвесторів із сучасною економічною ситуацією та інвестиційним середовищем у державі, зазначивши, зокрема, що питанню залучення іноземних інвестицій в Україні надається особлива увага, відтак, наша країна завжди готова до плідного та взаємовигідного партнерства. У цьому контексті Віктор Ющенко відзначив високий рівень відносин України з Південною Кореєю в економічній, інвестиційній та торгівельній сферах, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

«Для нас важливо формувати спільні економічні проекти і знайти спосіб їх реалізації в Україні», - сказав Президент.

Зі свого боку, представники POSCO поінформували Главу держави про плани компанії на майбутнє, а також висловили зацікавленість у входженні свого бізнесу до української економіки, зокрема, у розвитку партнерських відносин із низкою вітчизняних підприємств металургійного та гірничодобувного комплексу.

Оскільки корейська компанія прагне стати одним із провідних виробників сталі у світі, її зацікавленість в українських активах свідчить про інвестиційну привабливість різних секторів українського гірничо-металургійного комплексу.

Південнокорейська компанія POSCO (Pohang Iron and Steel Company) - одна з найбільших у світі диверсифікованих металургійних компаній (4 місце у світі за обсягами виробництва сталі), основним видом діяльності якої є виробництво високоякісного сталевого прокату.

Компанія створена 1968 року, головний офіс знаходиться у Сеулі (Південна Корея). Компанія має 45 локальних підрозділів на території Республіки Корея та 115 зарубіжних представництв на територіях 25 країн, зокрема - у США, Росії, Австралії, Бразилії, Китаї, Мексиці, Японії та ін.

Компанія перебуває у стратегічному альянсі з японським підприємством Nippon Steel Corporation.

У лінійці продукції компанії представлені: гарячекатана сталь, товстолистова сталь, катанка, холоднокатана сталь, електросталь, нержавіюча сталь та напівфабрикати, такі як чавун та заготовки.

Свою продукцію компанія експортує переважно до КНР, Японії, країн Азії, Північної Америки та Європи.

У 2008 році сукупний обсяг сталі, виробленої компанією POSCO, становив понад 33 млн. тонн сталі та сталевих напівфабрикатів на суму близько 27,5 млрд. дол. США. До 2011 року компанія планує збільшити виробництво сталі до 40 млн. тонн на рік, а до 2018 року збільшити виробництво втричі та довести рівень продажу сталі на суму до 100 млрд. дол. США на рік, посівши перше місце у світі за цим показником.


Обговорити на форумі