друкувати


Найдовший пішохідний міст на сонячній енергії (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-06 02:21:40
У минулу неділю, 4 жовтня 2009 у Квінсленді (Австралія) був відкритий найдовший у світі пішохідний міст Kurilpa. Розташований він у центральному діловому районі Брісбена, і очікується, що близько 36 500 чоловік, будуть використовувати його кожного тижня, щоб прогулюватися або їздити на велосипеді.

Для освітлення мосту була спроектована складна схема освітлення, заснована на застосуванні LED-технологій. Представлена система освітлення набагато більш ефективна, ніж інші доступні системи освітлення і буде використовуватися для різних фестивалів та заходів, що проводяться уздовж річки, як, наприклад, щорічні святкування Riverfire на річці Брісбен, повідомляє Новости технологий.

Система, що приводить в дію велику кількість LED-вогнів, складена з 84 сонячних панелей, встановлених на мосту, і щодня вона може генерувати 100 КВ/год. Середня кількість енергії, вироблена за рік, буде дорівнювати 38 МВ/год. Цього достатньо для 100% забезпечення енергією всього моста при всіх умовах освітлення.

Міст Kurilpa обійшовся приблизно у $63 мільйони, і був розроблений австралійськими архітекторами Cox Architects. Прольоти мосту розкинулися на 470 метрів в довжину і 6.5 метрів в ширину.

Обговорити на форумі