друкувати


Обговорення на Прикарпатті: "Народ є творцем Конституції України"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-03 10:19:33
Саме з такого переконання розпочав Віктор Ющенко проект Конституції України у новій редакції. Він виніс своє "дітище" на всенародне обговорення. Поділився своєю точкою зору щодо змін Роман Шевчук, депутат Івано-Франківської облради, фракція "Наша Україна".

Найперше, що цікавить пересічного громадянина – це недоторканість особи народного депутата. Все би нічого, якби обранці не зловживали наданими їм правами. Через несправедливість, яка часто зустрічається у сьогоденні, люди втрачають віру у правосуддя. Через таку різку градацію у правах люди умовно поділилися на "сильних світу цього" і "простих смертних". Тому щоб виправити цю ситуацію Віктор Ющенко пропонує конституційно зрівняти всіх громадян, без винятку.

Багато суперечок точиться над тим чи зняття недоторканості має бути повним чи лише частковим. Багато юристів та аналітиків схиляються до того, що повинне бути обмеження недоторканості депутата. Чому? Не можна позбавити депутата захисту при висловленні політичних думок. Адже без цього цензура буде побутувати скрізь.

Роман Шевчук повністю підтримує всі запропоновані зміни, що вніс Президент на обговорення. Зокрема, він переконаний, що недоторканість має бути повністю знято, тому що слово "частково" викликає багато трактувань. Кожен почне підпасовувати цей термін під свою ситуацію. Та можливо варто просто чітко вказати межі тієї недоторканості і таким чином позбавити будь-кого можливості спекулювати на положеннях Основного Закону України.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі